Stadswandeling gr 6 en 8B, 27 mei 2021

Groepen 6 en 8B  hebben vandaag een Stadswandeling door de Jordaan gemaakt. Ze moesten diverse raadsels oplossen en opdrachten doen om de wijk beter te leren kennen. De wandeling paste in het vakgebied Wereldoriëntatie. In het kader van de Vreedzame school moesten de leerlingen elkaar helpen en “een steentje bijdragen”.

Praktijk fietsexamen 19-05-2021

Vandaag hebben de kinderen van groep 8 deelgenomen aan het fietsexamen. Wat een bikkels! In de stromende regen was het niet echt een feestje, maar we denken dat het heel goed is gegaan. Binnen een week krijgen we de uitslag. Spannend!

Stop-motion filmpje groep 7

De leerlingen van groep 7 kregen de opdracht om thuis een stop-motion filmpje te maken met lego, knuffels, potloden of in dit geval ook eten. Ze kregen een stappenplan en lesfilmpje als uitleg. Hierbij een leuk filmpje als resultaat!

“Ons” zeil in een Kroatisch dagblad

In oktober 2019 heeft Schreuder meegedaan aan het project “Paint a future”, zie ook het nieuwsbericht van 30-10-2019 op onze website.

Onlangs verscheen het door Schreuder leerlingen beschilderde zeil van het schip Tres Hombres in een artikel van een Kroatisch dagblad!

Bezoek Sinterklaas aan Basisschool Schreuder

Wat hebben de kinderen genoten van het bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten. Ze hebben vol overgave het lied “Pepernoot Taai Taai” gezongen, wat de Sint en dansende Pieten erg konden waarderen!

Project de Kunstweken

In de hal van onze school hangt een prachtige poster van de kunstwerkjes van onze leerlingen, gemaakt bij het project De Kunstweken.