Bezoek kinderboerderij groepen 3 & 4, 23 november 2022

Gisteren hebben groepen 3&4 papier geschept op de kinderboerderij. Een heel proces. Het papier moet nu in de klas aan de waslijn drogen. Het was een leerzame en superleuke les! Tussendoor hebben de kinderen de dieren van de kinderboerderij kunnen bezoeken. Dank aan alle ouders die mee waren ter ondersteuning!

 

Crea middagen 3 en 10 november

Alle groepen hebben op 3 & 10 november gewerkt aan iets creatiefs. Groep 5 had de opdracht een dier – wat in Nederland voorkomt – van klei te maken en dat vervolgens te schilderen.

Tutorlezen 1 november 2022

Na de herfstvakantie zijn we weer gestart met tutorlezen. Dit is een vorm van samenwerkend leren, waarbij leerlingen uit hogere groepen of met een betere leesvaardigheid helpen om het technisch leesniveau bij zwakkere lezers te verhogen  en daarbij ook de leesmotivatie te vergroten.

Tutorlezen is een onderdeel van leesbevordering, iets wat wij als school erg belangrijk vinden!

Naar het Moco museum met de kleuters

Donderdag 27 oktober gingen we naar het Moco museum. Het was genieten om te kijken naar de caleidoscopische kunst van Studio Irma. Hoe vaak zie je jezelf in de spiegel? De kinderen keken hun ogen uit.

Ouderkamer 25 oktober: gezonde voeding en mondverzorging

Op woensdag 25 oktober was er weer een ouderkamer, deze stond in het teken van gezonde voeding en mondverzorging. Cornélie Goede (ouder van een groep 6 leerling & huisarts) lichtte ons “gezond eet- en drinkbeleid” toe. Daarna was er voor de leerlingen van de onderbouw een voorlichting over mondverzorging, verzorgd door enkele medewerkers van een tandartspraktijk.

Dag van de Voorschool, woensdag 26 oktober 2022, 10.00-12.00u

Woensdag 26 oktober is de Dag van de Voorschool. Kom naar deze open dag en ontdek wat een voorschool is. Op deze dag kunt u tussen 10.00 en 12.00 uur gaan kijken bij voorscholen in uw buurt. Tijdens de open dag krijgt u een rondleiding en informatie over wat de voorschool u kost. Is uw kind al 1 jaar? Dan kunt u uw kind direct inschrijven. 

KDV Kleintje Zuid Museumkwartier, gevestigd in het gebouw van Basisschool Schreuder, doet mee aan de dag van de Voorschool. Wilt u ook een kijkje nemen in de basisschool die dag? U bent van harte welkom! 

Zomerborrel 14 juli 2022

Gistermiddag was er voor school een erg geslaagde zomerborrel om de zomervakantie alvast in te luiden 🙂

Er was van alles: een friet- en ijskraam voor de leerlingen, schminken, muziek, lekkere drankjes en mooi weer.
Met dank aan de ouderraad voor alle inspanning!

Afscheid groep 8 op dinsdag 12 juli 2022

Dinsdag was de laatste schooldag voor onze groepen 8. Op de afscheidsavond hebben de kinderen laten zien wat een talenten wij op school hebben. Er werd gedanst, geacteerd, geturnd (op de grond en in de lucht), gezongen en muziek gemaakt. Wat hebben wij genoten van de voorstelling.
Lieve groep 8, veel geluk op het VO. We gaan jullie missen.