Vreedzame School

Dinsdag 26 januari hebben we met een schoolbrede activiteit het 4de blok van Vreedzame School geïntroduceerd. In blok 4 leren we de kinderen een zorgzame houding ten opzichte van elkaar te ontwikkelen. Dat gaat makkelijker als kinderen in staat zijn hun gevoelens te benoemen en zich in gevoelens van anderen kunnen inleven. We hebben daarom met een aantal juffen het programma ‘Over de streep’ gespeeld, waarbij de juffen over een streep moesten lopen als ze bepaalde gevoelens wel eens gehad hadden. De juffen vertelden zo persoonlijke verhalen van toen ze vrolijk, boos, verdrietig of buitengesloten waren.
Daarna was er nog een korte quiz. De kinderen kregen een liedje te horen en per klas moesten zij aangeven (met smiley’s) welk gevoel bij het liedje hoorde. Het was een mooi samenzijn en hopelijk een aanzet geweest om gevoelens goed te kunnen herkennen.