AMOS unIQ

AMOS unIQ op Basisschool Schreuder

AMOS unIQ is bedoeld voor hoogbegaafde kinderen – dat zijn kinderen met een IQ hoger dan 130, die veel informatie kunnen verwerken, creatief zijn, een brede belangstelling hebben en het leuk vinden om dingen te onderzoeken. Vaak denken en leren zij op een andere manier dan hun leeftijdsgenoten. Ze zijn verder in hun ontwikkeling en stellen andere vragen. Daardoor is de omgang met leeftijdsgenoten soms lastig, terwijl ze er emotioneel gezien wél behoefte aan hebben.

AMOS unIQ biedt deze kinderen een plek waar zij op hun eigen intellectuele niveau worden uitgedaagd, terwijl ze tegelijk om kunnen gaan met leeftijdsgenootjes die net zoals zij hoogbegaafd zijn. Kinderen met alle overtuigingen en achtergronden zijn welkom.

Onze drie speerpunten zijn:

1. Kinderen een veilige, leuke schooltijd bieden
  2. Kinderen veel leren, zodat zij op de juiste plek terecht komen in het voortgezet onderwijs
  3. Kinderen een brede kijk op de wereld meegeven

Meer informatie over AMOS unIQ en de aanmeldprocedure vindt u op https://amosonderwijs.nl/amos-uniq/