Kerstviering Westerkerk

Kerstviering Westerkerk 16 december 2015

Het verhaal van de kerstviering werd dit jaar verteld door leerling Paula.

Zij speelde ‘moeder’ in een hedendaags gezin en vertelde het Kerstverhaal.

Dit werd in fragmenten naast het gezin gespeeld. Zo hadden we een Jozef en Maria, Mirjam, Asjer, schaapjes, herders, inwoners van Nazareth, engelen, en nog meer.

De engelen dansten een engelendans, met in het midden klein engeltje Olivia. Dit engeltje stormde vanachter uit de kerk naar voren, omdat ze toch ineens besloot mee te doen.

De liederen van de viering werden ondersteund door het koor, geleid door juf Annelie Houben en onze vaste pianist/organist Lars op de Laak.

Nieuw dit jaar waren de kinderen met de instrumenten. Midden in de winternacht werd gespeeld met boomwhackers, gekleurde buizen in verschillende toonhoogte!

En ook drie kinderen op viool, digitale piano en gitaar. Zij speelden twee coupletten van ‘Stille Nacht’.

Het was een prachtige, ontroerende viering!