Hierbij het meest originele boekverslag in de Schreudergeschiedenis :). Wat het thuiszitten al niet teweeg brengt.
In het origineel stonden nog meer foto’s van het bakproces.
Boekverslag
M.
28 maart 2020
Titel: 500 taarten & cakes, eerste Nederlandse uitgave 2009
Ondertitel: heerlijke recepten voor feestelijke gelegenheden
Oorspronkelijke titel: 500 cakes, eerste uitgave 2008
Schrijver: Susannah Blake
Fotografie: Ian Garlick
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Het kookboek heeft 288 bladzijdes
Introductie en samenvatting:
Het is een kookboek, er staan allemaal lekkere taarten in. Ik heb er 3 van de 500 gemaakt. Ik vind het leuk om erin te lezen omdat ik van lekkere taarten hou.
Er zijn verschillende hoofdstukken: “voor beginners”; die sla ik altijd over. Dat zijn de simpelste van de simpelste taarten. Ik denk dat de cakes best lekker zijn; zoals de makkelijke limoen cake.
“Klassiekers” is het volgende hoofdstuk dat zijn taarten zoals worteltaart, koffietaart met walnoten, marmertaart, moddertaart.
Het derde hoofdstuk heet “lekker bij de koffie” dat taarten als appelkaneel cake, geurige lavendeltaart, romige pistache taart, honingtaart met pijnboompitten.
Het vierde hoofdstuk heet: “cheesecakes”; new york cheesecake, cheesecake met limoen en bosbossen, cappuccino cheesecake, cheesecake met aardbei en vanille en dit is nog niet alles.
Het vijfde hoofdstuk heet: “taarten met klasse”: zoals Schwarzwalder kersentaart, chocoladetaart, koffie-pralinetaart, witte chocolade taart met frambozen en nog meer.
Er zijn nog een zesde en een zevende hoofdstuk. “Voor speciale gelegenheden” en “Voor speciale dieten”
Verklaar de titel:
Dit kookboek heet 500 taarten & cakes. Dat is omdat er zoveel taart en cake recepten in staan. Er staan geen andere recepten in en dat vind ik best wel fijn. Het zijn allemaal ongezonde dingen en daar houd ik van.
Het klopt niet helemaal dat het 500 taarten zijn. Van de basisrecepten worden varianten gemaakt. Bijvoorbeeld de ouderwetse gembertaart die kan ook gemaakt worden als gember taart met golden syrup. Dan volg je het basisrecept maar dan vervang je de suikerstroop door golden syrup. Verder zijn variaties gembertaart met sinaasappel, gembertaart met citroen, gembertaart met limoen en gembertaart met chocola.
Een andere titel zou kunnen zijn “500 cakes & taarten” of “je verveelt je nooit als je dit bakt”
In plaats van een samenvatting ga ik de volgende taart bakken:
Boston cream pie
Ingrediënten:
170 g boter op kamertemperatuur
140 g fijne kristalsuiker
3 eieren
140 g zelfrijzend bakmeel
1 tl vanille extract
Voor de banketbakkersroom:
120 ml melk
175 ml slagroom
3 eierdooiers
2 el fijne kristalsuiker
2 el bloem
1 tl vanille extract
voor de chocoladeganache:
100 g pure chocolade
120 ml slagroom
Mijn mening over het kookboek:
Het is een leuk kookboek. Omdat er allemaal lekkere recepten in staan. Maar ik denk dat het er wel van afhangt wie ze bakt. Ik denk dat als ik ze bak, ze lekkerder zijn dan als mijn moeder het bakt.
Er zijn ook yoghurt en kokos en sinaasappel en gember recepten die skip ik.
Het is ook leuk omdat er zoveel keus is wat je bakt.
Voldeed het boek aan de verwachtingen die je had? Ja
Zou je het boek anderen aanraden? Ja want er staan lekkere taarten in en de recepten zijn duidelijk opgeschreven.
Heeft het boek je aan het denken gezet en waarover? Nee
Vind je de recepten goed beschreven? Ja want er staat duidelijk de ingrediënten die gebruikt moeten worden en je ziet een mooi plaatje hoe het wordt als je het goed doet.
Is het boek op een goede manier opgebouwd? Ja omdat aan het begin doen ze de beginners en dan worden de taarten moeilijker en aan het einde zitten de speciale dingen. Speciale gelegenheden en diëten.