Grote Rekendag 2016

Vandaag vond als afsluiting van onze projectweek de Grote Rekendag plaats. De dag werd geopend door drie paashazen. Ze deelden een opdracht uit en de kinderen moesten de code kraken. Als dit lukte kregen ze als beloning een paasei.
Ieder jaar wordt de Grote Rekendag georganiseerd. Het is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen (groep 1 t/m 8) die helemaal in het teken staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek!

Het thema was een ‘Kijkje achter de code’ en sluit aan op de nieuwe vaardigheden die passen bij de 21e eeuw. De kinderen leerden o.a.:

– zoeken naar regelmaat en patronen;

– systematisch werken;

– maken en lezen van symbolische weergaven;

– interpreteren en zelf ontwerpen van codetaal

Het doel was kinderen onderzoekend te laten rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op. En niet onbelangrijk: het maakt rekenen leuk!