Socrates groep

Naast het reguliere aanbod biedt basisschool Schreuder een compact en verrijkt lesprogramma aan voor leerlingen die cognitief meer uitdaging nodig hebben. Leerkrachten signaleren dat voor een aantal leerlingen deze aanpak ook onvoldoende (b)lijkt te zijn en dat zij een andere leerbehoefte hebben. Voor deze leerlingen kan deelname aan Socrates een goede aanvulling zijn op het verrijkingsaanbod in de klas. Socrates is de zogenaamde plusgroep van de bovenbouw. Enkele uren in week komt deze groep samen. Het doel van Socrates is dat de leerlingen zich kunnen spiegelen aan ontwikkelingsgelijken en dat zij worden gemotiveerd om hun intellect aan te spreken door andere onderwerpen dan in het reguliere programma aan te bieden. Socrates biedt cognitieve uitdaging, maar werkt ook aan de sociale-emotionele ontwikkeling van deze leerlingen.